Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2016-12-14 08:32:06
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: Egészség

Az elektromos fogkefe ideális karácsonyi ajándék

A mi tapasztalatunk, hogy a legnagyobb örömöt azok a használati tárgyak okozzák, amelyekre már régóta vágyunk, de valami miatt dilemmázunk, hogy megvegyük-e, hogy szükségünk van-e rá, tényleg szükség-e vagy csak luxus – amikor azonban egy ilyen eszközt megkapunk valakitől, akkor leveszik ezt a terhet a vállunkról és igazán örülhetünk. Az elektromos fogkefe pontosan ilyen ajándék – ezt mondják a bestbyte.hu munkatársai is.

Sokszor hallottuk már azt a történetet az elektromos fogkefe kapcsán, hogy nem veszem meg, mert túl drága, mert egy kis odafigyeléssel én is meg tudom mosni magamnak úgy a fogam, mint egy elektromos, nehogy már az a napi 10 perc fogmosás essen nehezemre stb., aztán amikor újra jön ez fáradt, kimerült este, akkor bizony arra gondolunk, hogy most igenis jól jönne az a fránya fogkefe…

Az elektromos fogkefe előnyei – ezért kell neked is egy!

Tévedés azt gondolni, hogy az elektromos fogkefe pusztán annyi, hogy mozog, ezzel megkíméli karunkat a fáradságos munkától – ami azért belegondolva valóban nem nagy fáradtság, bármennyire is álmosak lehetünk. Ez azonban nem így van, hiszen a kéz képtelen annyi mozgást végezni, mint amennyit az elektromos fogkefe, amire igenis szüksége van a fogainknak.

Sokszor abba a hibába esünk fogmosáskor, hogy túlságosan rányomjuk a fogkefét a fogra és az ínyre, ami nem egészséges, az elektromos fogkefe ezt jelzi nekünk, így mindig olyan lehet a fogmosás, amely tökéletesen megfelelő. A másik nagy előnye, hogy a legtöbb elektromosban már van egy beépített időmérő, ami a megfelelő fogmosási idő lejárta után jelez. Valljuk be, hogy a legtöbb esetben hagyományos fogkefével nem mossuk még 2 percig sem a fogunkat, az is csak felületesnek mondható, amikor pedig fáradtak vagyunk, néha el is marad vagy csak éppen érinti a fogainkat a kefe. Az elektromossal könnyen meg is lehet szokni az időt, amely óriási segítség.

Persze van néhány hátránya is az elektromos fogkefének, bár véleményünk szerint ezek könnyen áthidalható problémák, sőt, nem is nagyon lehet problémának nevezni őket. Az egyik nyilván a beszerzési ár, de ha arra gondolunk, hogy így legalább egészségesebbek lehetnek a fogaink, akkor miért sajnálnánk rá a pénzt – ezért is szokták ezt sokszor karácsonyi ajándékként adni és kapni, mivel sokan drágállják és azért nem vesznek maguknak. Sokan azért azt is felemlegetik, hogy a csere fejek sem annyira olcsóak, ezeket azonban nem kell olyan sűrűn cserélni, mint egy hagyományos fogkefét, tehát elég tartósnak mondhatóak. A nyelvkaparó hiányt is többen felhozzák, a nyelvről a lepedék eltávolítása azonban egy egyszerű kiskanállal megoldható, illetve ami kissé kellemetlen az elején, az a zaj és az erős rezonancia, ehhez pedig hozzá lehet szokni.

Szerintünk sokkal több előnye van az elektromos fogkefe készüléknek, mint hátránya, és mivel a szájhigiénia, a fogápolás rendívül fontos, mi azt mondjuk, hogy megéri a pénzét és egy nagyon szép és hasznos karácsonyi ajándék lehet. Ma egyre több fogorvos is ezt ajánlja.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!