Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-08-29 12:16:04
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

E-matrica telefonszám

Letöltheti a VoxPay parkolás és e-matrica alkalmazást, melyen keresztül internet hozzáférés nélkül is könnyedén intézheti a parkolás és autópálya matrica vásárlását!

Ha felkeltette az érdeklődését a szolgáltatás, kezdetként ki kell választani a weboldalon (www.autopalyamatrica.hu) a jármű kategóriáját és a megfelelő időtartamot.

A járműkategória és időtartam kiválasztása után meg kell adnia az autó rendszámát, majd az érvényesség kezdetének beállítását követően online fizethet bankkártyájával, vagy átutalással.

Fontos, hogy csak a sikeres matricavásárlás (matrica sorszám) visszaigazolásának birtokában jogosult az autópálya használatára! Ezek után hamarosan a vásárlási bizonylatot is megkapja e-mailben, melyet követően minden akadály nélkül utazhat az autópályán.

KIFIZETÉS

A fizetés a Borgun biztonságos bankkártya elfogadó oldalán keresztül , vagy az OTP Bank biztonságos bankkártya elfogadó oldalán keresztül történik. Minden, internetes fizetésre alkalmas bankkártyát elfogad a rendszer. Ismétlődő bankkártyás fizetés csak internetes regisztrációt követően lehetséges.

Átutalással történő fizetés esetén kényelmesen fizethet bármelyik online bankból. Ennek csupán egyetlen hátránya van: figyelembe kell venni az átutalt összeg átfutási idejét is, csak a megérkezéstől számít érvényesnek a matricavásárlás.

ÉRVÉNYESSÉG

Az érvényességi időpont megválasztásában is számos lehetőség közül választhat. Választhat heti jogosultságú matricát, mely 10 napig érvényes, vagy havi jogosultságút, melyet egy hónap elteltével az utolsó nap 24. órájáig használhat utazásra.

Van lehetősége ezen kívül hat havi, azaz féléves matrica vásárlására is. Ez a matrica valójában hat darab havi matrica együttes megrendelését jelenti, azonban ez csak D1 kategóriájú járműre érvényes.

A megyei autópálya matrica, melyet az e-matrica szolgáltatáson keresztül megvásárolhat, a vásárló által megadott megye összes gyorsforgalmi útjára érvényes, valamint a vásárlás során egyidejűleg több megyére is vásárolható megyei autópálya matrica. Ha jól meg tudjuk becsülni előre éves utazásaink útvonalát, az útvonalakkal érintett megyéket, akkor könnyen kiszámíthatjuk az éves matricák összdíját.

Ha ez alacsonyabb a korábbi matricadíjak összegénél, akkor érdemes csak megyei matricákat venni. Ne feledjük, 1-1 megyei matricát az év során csak egyszer kell megvenni, mivel ezek teljes évre érvényesek.

Végül, de nem utolsó sorban választhat éves autópálya matricát, mely az ország összes fizetős útszakaszára érvényes.

EGYÉB LEHETŐSÉGEK

Az e-matrica szolgáltatáson keresztül nem csak vásárolni tud, hanem számos lehetőséget is felajánl a weboldal. Lekérdezheti az autópálya matricája érvényességét rendszám alapján. Nem kell mást tennie, csupán megadnia az e-mail címét, ahova válaszként matricája típusát és érvényességi időpontját fogja megkapni.

Emellett megtalálható a honlapon a különböző kategóriájú autópálya matricák árai, típusai és érvényessége is.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Ha bármi kérdés felkerül önben az adott szolgáltatással kapcsolatban, hívja a (06-1) 225-7603 telefonszámot, vagy írjon üzenetet az [email protected] e-mail címre.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!