Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2019-04-25 09:40:22
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Hogyan zajlik manapság a telefonszámla befizetés?

Ugyan egyes szolgáltatók már nem kínálnak csekkes befizetési lehetőséget, de még vannak olyanok is a piacon, melyek ezt a módszert nyújtják. A postahivatalokban a szokott módon kifizethetjük a kapott csekket, de ma már okostelefonon keresztül is működik a csekkbefizetés. Ezeket a megoldásokat rendszerint azok részesítik előnyben, akik egyéb csekkjeikkel mindenképpen mennének postára, nem mindig vannak internet közelben, vagy egyszerűen csak kényelmesebb számukra a hagyományos fizetési módszer.

Kép forrása: Pixabay

Bankkártyás telefonszámla befizetés

Manapság az internetes ügyintézés korát éljük, és ez akkor sincsen másként, ha cél a telefonszámla befizetés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már korosztálytól függetlenül sokan választják ezt a módszert, hiszen tulajdonképpen bármikor elintézhető a számlafizetés az otthon kényelméből. Még csak a banki online fizetési felülethez sem szükséges hozzáférés, hiszen a bankkártya adatainak megadásával elintézhető a fizetés, méghozzá a szolgáltató webes felületén keresztül.

Üzletekben történő fizetési lehetőség

Nem csak a feltöltőkártyás telefonegyenleg esetében választhatjuk a kijelölt boltok, üzletek szolgáltatásait, hanem akkor is, ha az előfizetéses egyenleget szeretnénk rendezni. Ez kifejezetten hasznos az idősebb korosztály számára, akik nem szívesen bajlódnak az internettel.

Számlacsomag választás okosan

A telefonszámla a havi költségek jelentős részét is kiteheti akkor, ha nem körültekintően választjuk meg a csomagot. Többféle ajánlat közül válogathatunk, és a telefonszám átvitel azt is lehetővé teszi, hogy saját számunkat megőrizhessük szolgáltató váltás esetén. Igen, ugyanis ebben az opcióban is érdemes gondolkodni.

Ugyan a legtöbben ragaszkodunk megszokott dolgainkhoz, de könnyen lehet, hogy egy csomagváltás vagy egy másik szolgáltató igényeinknek megfelelőbb lehetőségeket kínál. A számlacsomag kiválasztása során telefonálási szokásainkat éppen úgy érdemes szem előtt tartani, mint azt, hogy milyen gyakran használjuk az internetet az okostelefonon.

Ma már lehetőség nyílik arra, hogy a telefonról megosszuk az internetet a PC-vel, de akár hordozható modemet is kérhetünk, így tulajdonképpen egy mobil internettel rendelkezhetünk, amit bárhová magunkkal vihetünk. Albérletben élőknek, diákoknak, költözése előtt állóknak kifejezetten ajánlott ez a módszer. A számlacsomagok között a nethasználati szokások a döntőek, és akár munka mellé is megállhatja a helyét az ilyen mobil lehetőség.

A telefonszámla befizetés kapcsán nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a fizetési határidők betartására. Mai rohanó élettempónk mellett gyakran azért feledkezünk el erről, mert ezernyi más dologra kell odafigyelnünk. Ha azonban nem szeretnénk, hogy kimenő hívásainkat tiltsa a szolgáltató és plusz költségek árán kapcsolja csak vissza azokat, akkor célszerű ügyelni a határidőkre, és mindig időben elvégezni a befizetést.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!