Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2015-04-11 17:14:34
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Egészség

Igaz a mondás: Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet

Nem mindegy, családi házban vagy kisebb lakásban próbáljuk ugyanazt a növényt nevelni. A hölgyek gyakran teszik szóvá, míg nekik kissé hervadtabb a kedvenc viráguk, miért virul az ismerősnél? Nos, az adott növény táptalaja, a locsolás és a fényintenzitás együtt hatása alakíthatja a fejlődését, ezért szükséges foglalkozni kicsit a növénytannal. Aki bizonytalan a gondozás terén, kérdezzen meg egy szakembert vagy lapozzon bele a virágokkal foglalkozó szakirodalomba.

Nem véletlen azonban az ember ragaszkodása növényeihez; köztudottan jótékony hatást fejt ki a közérzetre, ha a megfelelő virágokat helyezik el otthon. Nemcsak szép látvány egy pompás virág, de a hangulatot is kedvezően befolyásolja.

A növények és az ember kölcsönhatása

Amikor valakinek a gondjaira bíznak egy virágot, érdemes elgondolkodni, mekkora felelősséget is jelent. Nap, mint nap odafigyelni állapotára: locsolni, a talaját egyengetni, ha szükséges és beszélni hozzá. Sokan viccesnek tartják ez utóbbi szokást, mondván egy virág nem érti beszédet.

Növénykutató szakemberek viszont állítják, igenis hasznos a kommunikáció ilyen formája, mert serkenti a növekedést és virágzásra készteti az adott növényt. És a beszélgetés nemcsak a virágnak tesz jót, hanem az embernek is, aki tökéletes hallgatóságra találhat így. Bátran kifejtheti véleményét, elmondhatja gondolatait, és senki nem fogja bírálni. Bizonyított tény, ha valaki rendszeresen dicséri növénykéjét, szemlátomást fejlődésre buzdítja, ebből profitál a gondozó személy is!

Ne felejtse el! Minden pillanat, amit kedvenc zöldjével tölthet, jót tesz az egészségének! Örömmel fogja eltölteni, ha látja növekedését, gyarapodását. Képzelje el, milyen nagyszerű látni akár 5-15 év múltán is, hogy a virágja még mindig jól érzi magát Önnél! Egy-egy szép ibolya, páfrány vagy rózsaféle szép emlékeket ébreszthet, de bármely más szobanövény is képes a múlt kedves pillanatait visszahozni attól függően, milyen időszakkal társítjuk. Buzdítjuk szobanövény gondozására, kiváló alkalom egy egészen új kapcsolat kiépítésére.

Gondozottja egész biztosan meghálálja az Ön szeretetét. A maga módján segíteni fog lelke ápolásában, ami egy látszólag mozdulatlan és hallgatag növénytől igenis nagy, szinte hihetetlen dolog!

Tetszett? Osszd meg másokkal is!