Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2020-04-03 06:09:00
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Koronavírus telefonszám tudakozó - +36 1 476 1100

Hívhatjuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ számát, a +36 1 476 1100?

Természetesen felhívhatjuk a NNK telefonszámát, de mielőtt ezt megtennénk, mindenképp a lakóhelyünkön illetékes önkormányzattal vagy orvossal konzultáljunk, hiszen a helyi megbetegedésekkel kapcsolatos intézkedésekben ők tudnak minket tájékoztatni. Ha a közlemúltban olyan helyen, országban jártunk, ahol megfertőződhettünk az új koronavírussal, a törvényi rendelkezések értelmében karanténba kell vonulnunk. Ezt nem kell a Nemzeti Népegészségügyi Központban bejelentenünk.

A szükséges intézkedéseket helyi szinten végzik a hatóságok és az önkormányzatok. A Nemzeti Népegészségügyi Központ számát, a +36 1 476 1100-t csak a legszükségesebb esetben hívjuk. Őket értesíteni igazából nem a magánszemélyek feladata, erről a hatóságok és a járások gondoskodni fognak. Ha valószínűsíthető, hogy megfertőződtünk, a legközelebbi Mentőszolgálat munkatársai mintát fognak tőlünk venni, hogy a tesztet elvégezhessék, és beigazolódjon a fertőzés. Ha kiderül, hogy valóban a koronavírusról van szó, ők fognak intézkedni a továbbiakról, és értesíteni fogják a népegészségügyet.

Mikor hívjuk a koronavírussal kapcsolatos információs vonalakat?

Ha mindenképp telefonálni akarunk, információt vagy tanácsot kérni a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, azt az erre a célra létrehozott ingyenes telefonszámokon tehetjük meg. A 06 80 277 455 és 06 80 277 456 díjmentesen hívható, és a hét minden napján éjjel-nappal, 0-24 órában elérhető. Ha az elmúlt 14 napban fertőzött területen jártunk, vagy olyannak kerültünk kapcsolatba, aki járt, és tapasztaljuk a tüneteket, bátran hívhatjuk ezeket a telefonszámokat is, vagy a háziorvosunkat.

A koronavírus telefonszáma bármikor hívhatóak, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakképzett munkatársai szívesen válaszolnak a kérdéseinkre, azonban ha csak információkéréssel fordulunk hozzájuk, előbb mindenképp próbáljunk meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, vagy a koronavírussal kapcsolatos honlapon, a ww.koronavirus.gov.hu-n tájékozódni. A legtöbb információ és rendelkezés megtalálható az említett oldalakon, ha pedig mégsem, nyugodtan hívhatjuk a koronavírus telefonszámait.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!