Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-07-01 08:34:31
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Megdöbbentő mobiltelefonos adatok

Statisztikai adatok a mobilpiacról

A GSMA Intelligence követi valós időben nyomon az egyedi mobil-elfőzitetői számok alakulását világ szinten. A szervezetnek így valós képe van arról, hogy hány előfizető rendelkezik mobiltelefonnal. A számok pedig hihetetlenek. A legfrissebb kutatási adatok szerint ugyanis a világ mobiltelefon felhasználóinak száma már átlépte a bűvös 5 milliárdos mérföldkövet. Ráadásul ez a szám még viszonyítási alapnak is kevés ahhoz képest, hogy vajon előfizetésenként hány készülékkel számolhatunk – hiszen egy-egy előfizetőnél általában több telefonkészülékbe is beruház.

A mobil előfizetések több mint felét az ázsiai régió érte el, hiszen Kína és India rendelkezik a két vezető mobilpiaccal. Csak Kínában több mint 1 milliárd előfizetőt regisztráltak és Indiában is több mint 730.000 előfizetőt tartanak számon. A százalékos arányokat tekintve Európa is kimagaslóan teljesít, hiszen itt a lakosság 86 százaléka rendelkezik valamilyen előfizetéssel. A szakemberek rövid távon előre vetítik a közel 6 milliárdos előfizetői bázist is, amelyet valószínűleg India mobiltelefonszám növekedése fogja jórészt generálni.

Mobiltelefonos világrekordok

A nagy számú mobiltelefonok persze elhozták azt a mozifilmekben előre vetített jövőt amiről csak mókásan beszélünk még a mai napokon is. Igazi "sportággá" nőtte ki magát ugyanis a mobilozás. Nemcsak játékversenyeket, de mobil hajító versenyt és SMS író versenyt is rendeztek már. Jelenleg a mobilhajító világrekorder egy 18 éves finn fiatalember aki több mint 101 méterre volt képes elhajítani a készüléket, így új világcsúcsot felállítva a használatból már kivont mobiltelefonnal.

Még a mobiltelefon hajító világbajnokságról - annak ellenére, hogy 2000 óta megrendezik – alig tudni valamit, az SMS író versenyről már biztosan mindenki hallott. A legújabb rekorder egy 15 éves iowai lány aki 250 ezer jelentkezőből jutott tovább először a 20 legjobb közé, majd a döntőt is megnyerve, ő vihette el a győzelemért járó 50.000 dollárt (ami 13,75 millió forint!). A lány naponta több mint 200 SMS-t küld el, így nem csoda, ha a versenyen kimagasló teljesítménnyel utasította maga mögé az ellenfeleit.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!