Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-12-03 11:33:24
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: Ünnepek

Mennyibe kerül egy esküvő

Nem könnyű egy esküvő igény szerinti létrehozatala. Nagyon sok szervezéssel és persze pénzzel jár ez az egyetlen nap. Persze nem lehet szűkmarkú sem a jegyespár pont életük ilyen fontos napján, egyes babonák szerint a rászánt pénzmennyiség mutatja az azután következő boldogság mennyiségét is.

Mi mennyibe kerül egy esküvőben?

Szóval úgy kell takarékoskodni, hogy közben minden meglegyen: szép helyszín, finom étel, ital, szép ruhák, díszes terem, ugyanakkor a profi fotós kiválasztása is fontos, hogy a nagy nap után még életük végéig nézegetni tudják az aznap készült gyönyörű fotóikat. Időt a legkönnyebben úgy lehet spórolni, ha rábízzák esküvőjük szervezését valamelyik erre szakosodott szervezőirodára, melyek úton-útfélen hirdetik magukat, így csak a megfelelő iroda kiválasztásával kell bajlódnia a párnak.

Persze ez csupán idő- és energiaspórlás, semmiképp nem a legolcsóbb megoldás, hiszen az amúgy is megfizetett tételeken kívül az irodának is kell adni fizetséget. Ha nem igényeljük rendezvényszervező iroda szolgáltatását, nincs más megoldás, a sok apró teendő közt kell keresni olyan megoldásokat, amelyekkel meg lehet spórolni bizonyos összegeket.

Természetesen a végösszeg nagyban függ attól, hogy hány fős esküvőt kíván a pár, ennek függvényében kell választani a helyszínt, ami az első igazán fontos szempont. Ha éttermet választunk helyszínül, van rá esély, hogy a helybérért külön nem kell fizetni, csupán a menüket, melyek körülbelül 3500-4000 forintba kerülnek fejenként. Ezek tartalmazzák az ételt és az italt is. A végösszeg így is belekerülhet több százezer forintba.

Ez viszont még csak az alap, erre jönnek rá a luxuskiadások, ami a vőlegény és menyasszony ízlésétől és zsebétől függ. Milyen ruhát választanak maguknak? Bérlik vagy varratják? Ugyanis köztudott, hogy bérlés sokkal olcsóbb, viszont a varrott, személyre szabott ruha mégiscsak egyedibb. Ezt a problémát ki lehet küszöbölni egy olcsóbb varroda felkutatásával, akik kevesebb pénzért szabnak egyedi ruhát. A ruhához kiegészítők is járnak, ami szintén nem olcsó mulatság. Persze jó eséllyel ismerőseinktől is kaphatunk kiegészítőket vagy akár épp csak igazításra szoruló menyasszonyi ruhát.

Mikor már evett a násznép, és a házaspár is tündököl, eljön minden lagzi nagy pillanata: az esküvői torta. Egy 80-100 szeletes tortáért akár 50-70.000 forintot is elkérhetnek egyes cukrászdák. Ugyanakkor ki spórolná le pont a díszes, emeletes fehér tortát az esküvőjéről?

Persze minden családban sok a segítő kéz, biztosan akad egy-két olyan tétel, amin spórolhat az ifjú pár. Ilyenek a házilag készített esküvői meghívók, saját családból kikerülő fotó- és/vagy videókészítő, zenész stb. Az asztaldíszeket is meglehet oldani kerti virágokból, kézzel készített díszekből. Persze mindenki másnak tulajdonít nagy jelentőséget a saját esküvőjén, és ez így is van rendjén. Kinek a jó bor, kinek a szép ruha.

Amint látható az esküvői készülődés előtt érdemes nagyobb időt szentelni a tervezésre és ezt főleg anyagiak terén érdemes meg tenni, hogy lássuk, kb. mennyibe is kerül az esküvő.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!