Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2015-03-13 11:20:33
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Miért érdemes felhívni a belföldi tudakozót?

Tömören tehát míg az emberek jelentős része lényegében csak szörfölget a világhálón, addig a tudakozó emberei céltudatosan és pontosan tudnak keresni, és rendelkezésükre áll egy olyan közvetlen adatbázis is, aminek köszönhetően alapvető információkat néhány másodpercen belül tudnak közölni velünk.

Belföldi tudakozó tények és tévhitek

A belföldi tudakozó kapcsán létezik továbbá néhány tévhit is. Hazánkban ugyanis kétféle tudakozó létezik, a szimpla belföldi tudakozó és a tudakozó plusz. Amennyiben csak egy nevet, egy címet, esetleg egy telefonszámot vagy nyitva tartási időt szeretnénk, akkor értelemszerűen a szimpla belföldi tudakozót érdemes feltárcsázni a segítség reményében, ilyenkor ugyanis a szakemberek egy speciális adatbázisban, internet nélkül próbálnak segíteni egy magánszemélyeket, vállalkozásokat és egyebeket tartalmazó listáról. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ilyen esetekben olyan telefonszámok és címek is megoszthatók a kérdezőkkel, amelyek például nem nyilvánosak, a világhálón nem lelhetők fel.

A belföldi tudakozó tehát a tudakozó első lépése, érdemes minden esetben ott kezdeni a tudakozódást az olyan esetekben, ha nevet, címet, telefonszámot, esetleg rendelőt, vállalkozót vagy boltot keresünk. Előfordulhat természetesen, hogy bizonyos keresési opciókra nincs megfelelő találat. Ilyenkor a tudakozó munkatársa és az ügyfél megpróbálnak pontosítani az adatokon, de amennyiben ez sem hoz eredményt, abban az esetben nem marad más hátra, minthogy a munkatárs átkapcsol minket a tudakozó plusz szolgáltatásra, ahol egészen más szinten zajlik a keresés, történetesen már az internet bevonásával.

Mikor hívja a tudakozó pluszt?

A tudakozó plusz lehetőséget biztosít arra, hogy olyan információkat is megtudjunk, aminek apropóját lényegében csak körülírással tudunk meghatározni. Ha tehát a név, cím és telefonszám szentháromságán kívül valami mást is szeretnénk megtudni, vagy nyitva tartásra, menetrendre, e-mail címre, vagy bármi más adatra lennénk kíváncsiak, akkor itt tudnak segíteni nekünk – már amennyiben kérdésünk a józanész határain belülre esik.

A belföldi tudakozó használatával kapcsolatban nagyon fontos, hogy valóban csak akkor hívjuk fel, ha tudjuk mit keresünk, és azzal kapcsolatban van olyan információnk, amelyen el lehet indulni a keresőben. Ha tehát azt szeretnénk kideríteni, hogy az egyik budapesti virágüzletben kapni-e száz szál sárga gerberát, akkor arra vélhetően még a tudakozó plusz sem fog tudni megfelelő és pontos választ adni, pláne nem úgy, hogy nem pontosítottuk a kerületet és a többi. A tudakozó tehát nem gondolatolvasó, de segít, ha konkrét információt keresünk.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!