Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2020-10-13 05:43:31
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Okos segítség, ha nem találod a telefonodat

Ha nem találod a telefonodat az utcán

Először vizsgáljuk meg a lehetőségeinket az utcán.

A Google által biztosított Készülékkereső segít abban, hogy még távolról is be tudjuk azonosítani a készülék tartózkodási helyét. Látni fogjuk, hogy hol van a telefon, hány százalékon van az akkumulátor és, hogy mikor volt utoljára aktív. Akkor tudjuk használni ezt a lehetőséget, ha a telefon be van kapcsolva. Az is fontos, hogy legyen internet csatlakozás, és be legyünk jelentkezve a Google fiókunkba.

A Készülékkereső előnyét akkor fogjuk megtapasztalni, ha valahol elhagytuk a telefont, esetleg ellopták, és gyorsan észrevesszük a hiányát. Általában a készülékeket kódok védik, és ha nem várjuk meg, amíg kikapcsolják, akkor még időben meg tudjuk találni.

Amennyiben nem találod a telefonod és az iPhone, akkor használhatod a Find my iPhone szolgáltatást, ami a Készülékkeresőhöz hasonlóan működik.

Ha otthon nem találjuk a telefonunkat

Ha házon belül tettük le valahova a mobilt, és sehogy sem akar előkerülni, akkor először kipróbálhatjuk a memóriánkat. Jó ötlet, ha visszagondolunk arra a pillanatra, amikor utoljára használtuk, és ott kezdjük a kutatást. Nézzünk be a párna alá, és más eldugott helyekre is, az extrémebb sarkakat se kíméljük, akár a mosdóban is elbújhatott.

Az okosóra vagy okos karkötő tulajdonosok azonban előnnyel indulnak. Ezek a készülékek Bluetooth által csatlakoznak a telefonunkhoz, és nagyjából 10 méteres körzeten belül kapcsolatban maradnak vele. Ha otthon vagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint kiválasztani a készülék keresés opciót a karkötőn vagy az órán.

Ezután a telefon éles hangot fog kiadni, hogy az ágy alól is meghalljuk. Az sem baj, ha le van némítva, ami ugye a hívásokat azonnal kizárja a lehetőségeink közül.

A mai világban nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy elhagyjuk a mobilokat, mivel sokszor pótolhatatlan információt veszítünk el. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, érdemes betartani pár tanácsot.

Megelőzés

Mindig legyen felhős biztonsági mentés. Gondoljunk arra, hogy nem kell ellopnia senkinek a telefont, az is elég, ha hirtelen tönkremegy. Ahhoz, hogy ne veszítsünk el semmit, inkább legyen minden a felhőben.

Ha nem találod a telefonod, akkor csak az nyugtathat meg, ha erős kódot, vagy ujjlenyomatot használsz, mert bár az Android eszközökön így is mindent lehet törölni, de legalább nem lesz hozzáférésük a személyes adatainkhoz, bankkártyánkhoz.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!