Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2015-04-06 13:44:18
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Egészség

Öltözzön kényelmesen, trendmentesen

Kortól és nemtől függetlenül észrevehető a divatkövetés elutasításának hulláma, mely a kényelmes viselet megérdemlését hirdeti. Minden nőnek és férfinak kijár, hogy olyan legyen a ruhatára, amiben jól érzi magát. Fő érvük álláspontjuk alátámasztására, hogy csak az tud helytállni a munkahelyén vagy bárhol másutt, aki nem feszeng ruhájában. Az inget szívesen cserélik pólóra, a kosztümöt és öltönyt laza pulcsira. A harisnyát és a szoknyát elvetve nadrágot húznak, s lábbeliket szortíroznak.

Tipikus, hogy a magas sarkakat felváltja a lapos puha talp, amiben akár egész nap is komfortosan érezheti magát a viselője. Ilyen szempontok láttán felvetett tézis: a nő alábbhagy igényességéből, enged nőiességéből, amennyiben mindegy külseje. A férfi pedig nem ad magára, ha nem húz inget márkás zakóval. Egyszóval ki figyel fel az illetőre, ha nem trendi?

Ne hallgasson a divatmániára

Nos, bár közhelynek számít, a belső értékek fontosabbak, mint a külső. Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve nem kell sem fésülködni, sem mosakodni mondván, úgy sem számít! Csupán annyi a figyelmeztető jelzés, hogy többre becsülve önmagát a nőnek vagy férfinak nem szükséges órákat a tükör előtt állni. A belső kisugárzást leginkább a lélek tisztasága jelenti, amit a szem, a tekintet is tükröz. Az öltözet csupán pluszban járul hozzá a szimpatikus egyéniség kialakításához, mintegy a látvány megkoronázásaképp. E tézis ellenkezője is mélységesen igaz: Hiába fog valaki Chanel kosztümöt felvenni, drága parfümillatot árasztani, krokodilbőr táskát lóbálni, ha az első szó után kiderül, mennyit is ér valójában az illető.

De nem beszélhetnénk szabad véleménynyilvánításról, ha a fentiekben mindenki egyetértene. Mint mindennek, a divatmániát elutasító irányzatnak is vannak bírálói, jellemzően a divathoz ragaszkodók köréből, akik azzal utasítják el a trendeket lehurrogók epés megjegyzéseit, hogy csak a csúnyák és kövérek mondják, nem számít, ki mit vesz fel. Természetesen az igazság valahol félúton van a divatnak hódolók és a rezisztensek véleménye között. És hogy kinek ad igazat, nos, mindenki döntse el maga…

Kétségtelen tény, hogy mindenkinek joga van saját öltözködési stílusához, melynek kialakításában segédkezhetnek az aktuális trendek. Ha valaki időt szán a kutakodásra a divat világában, lehet, hogy megtalálja azt a viseletet, ami olcsó, kényelmes és még szép is. Vagyis lehetséges, hogy megalkuvás nélkül is lehet előnyösen öltözködni. Ezért érdemes mind a nőnek, mind a férfinak saját világából néha-néha kitekinteni…

Tetszett? Osszd meg másokkal is!