Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-04-07 17:39:31
Olvasási idő: 2 perc
Kategória: Közlekedés

Rendszeresen szervizeltessük autónkat!

A recsegő, kopogó vagy súrlódó hangok is mind gyanúsak, hisz egy jól működő autó nem ad ki ilyen hangokat. Nem érdemes spórlás miatt várni a szerviz meglátogatásával, hisz sok esetben pár ezer forintból meg lehet úszni egy alkatrészcserét. A futómű javítás azonban már valamivel több pénzbe kerül, és a hozzá tartozó alkatrészek sem olcsók, de mielőtt bárhol megvásárolná az alkatrészeket, érdemes szétnéznie a metaautoszerviz.hu honlapon.

A hangokon kívül vannak még szemmel látható jelek is, melyek problémára utalnak. Ilyen például, ha a kerék nem kopik egyenletesen. Ilyen esetben az is megtörténhet, hogy például a fékek szorítanak, és amiatt kopik rendellenesen a gumi. Az ilyen, sokszor bagatellnek tűnő problémák fölött nem szabad elsiklani, hisz később sokkal nagyobb problémákat okozhatnak.

A gyanús hangokon és a szemmel látható változásokon kívül vannak még bizonyos figyelmeztető jelek, éspedig a kézzel is érzékelhető változások. Ezek között említhetjük meg, hogy az autó nehezebben kormányozható. Ilyenkor a jármű nehezebben tartható egyenesen az úton, de olyan is megtörténhet, hogy a kanyaroknál kell nagyobb erőt kifejteni annak érdekében, hogy kanyarodjon az autó. Ilyen jelek esetén már komoly problémáról beszélhetünk, mely arra utal, hogy a futómű már nagymértékben károsodott. Ha ezt tapasztaljuk, a lehető leggyorsabban kell szervizbe vinni az autót, hisz ilyen állapotban nem csak nehéz, de veszélyes is vezetni. Mivel nehezebb kormányozni az autót, így sokkal nehezebb a megfelelő sávban is tartani azt.

Sok balesetnél bizonyosodott már be, hogy a futómű nem volt a legjobb állapotban. Épp ezért a legkisebb változás esetén is vigyük szervizbe az autót.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!