Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2020-07-26 06:55:36
Olvasási idő: 9 perc
Kategória: tudakozó

Telefonszám kereső – hol érdemes böngészni?

Telefonszám kereső a különböző és népszerű applikációk segítségével

Az, hogy a felhasználók milyen típusú információkat keresnek a mobil eszközökön, általában eltérnek a klasszikus webes keresésektől. Sokkal valószínűbb, hogy helyi információkat keresnek arra a területre, ahonnan csatlakoznak. Más mobilkeresések általában gyors eredményeket, például sport témákat keresnek, nem pedig egy adott témával kapcsolatos kiterjedt tartalmat. Nézzük a következő öt ismert applikációt, mit is biztosít nekünk, főleg ingyenesen:

Caller Location – Telefonszám kereső

Bizonyára már többször került mindenki olyan helyzetbe, hogy „ismeretlen hívást” kapott, és szerette volna felfedni a hívó fél kilétét. Az ingyenes Caller Location megtalálja adott hívószám helyét, megmutatja azt a GPS térképen. Mindezek mellett részletes hívófél-azonosító információt is ad, például szolgáltató neve, vagy a telefonszám tulajdonosának adatai.

Volt már telefonhívás ismeretlen számmal? Szeretné megtalálni a hívó helyét? Szeretne telefonszám-keresési eszközt kapni a hívó fél részletes információira? A telefonszám kereső mindezen igényeket kielégíti. Megtalálja a hívószám helyét, és megjeleníti azt a GPS térképen. Kapcsolódik hozzá még egy „hívásblokkoló” funkciós is: ha ezt használjuk, akkor kiszűrhetők az úgynevezett „spam”-hívásokat, maga a hívószám pedig tiltólistára kerül, ennek következtében nem fognak zaklatni. Igaz ez a kiegészítő szolgáltatás már a legtöbb okostelefon „hívás” funkciójába (pl:. Samsung Galaxy A 70-es széria) alapból telepítve van.

Phone Number Locator – Mobilszám-kereső

A telefonunk segítségével megtalálhatjuk az USA-ból, Indiából, Oroszországból, Brazíliából, Kanadából, Mexikóból, Indonéziából és a világ bármely más országából származó telefonszámot. Megjelenik a telefonszám városi területe, az állam, az ország és a szolgáltató, valamint a földrajzi elhelyezkedés is látható a térképeken. Megnézhetjük továbbá, hogy ki hívott és azonosítja az ismeretlen bejövő hívásokat a hívóazonosítón keresztül. 12 982 város terület kódját teszi elérhetővé az előfizetői törzstárcsázáshoz (STD), és 246 ország kódja a nemzetközi előfizetői híváshoz (ISD). A részletes helyadatokkal könnyedén böngészhetünk ebben a virtuális telefonkönyvben. Tiltott számjelző és hívásblokkoló funkciót itt is találunk. A felsoroltak mellett offline keresési mód is lehetséges, igaz ha a Google Térképet használjuk, akkor már online kell használni.

Mobilszám helymeghatározó

A mobil hívószám-számláló segít egyszerűen keresni és nyomon követni/kisérni a mobiltelefonszámot, STD és ISD kódot melyhez nem kell internet. A mobil számok keresése nagyon egyszerű, az „Live Tracker” jelzi a helyszínt a szám kiválasztásához és a mobilszám keresés elvégzéséhez. A hívófél-azonosító és a telefon követő lehetővé teszi a világ bármely mobilszámának vagy vezetékes telefonszámának azonosítását és nyomon követését. A mobilszám lokátor figyeli a pontos földrajzi helyet.

A korábban már többször említett hívásblokkoló mellett a telefonszám kereső nagy előnye, hogy offline is használható. Azt azonban nem árt tudni, hogy az alkalmazás a hívó fél tényleges GPS-helyét nem mutatja, a helyinformáció csak állami vagy városi szinten lehetséges. Hátrány lehet – a legtöbb ingyenes app ezért is körülményes – sok reklám megléte, amelyet nem lehet kikapcsolni.

New Life, Number Locator

A telefonszám-kereső egy olyan eszköz, amely beszerzi a telefon előtagot, és megmutatja, hogy a telefonszám hol van regisztrálva. Időnként pontos helyet adhatunk meg, például várost, ugyanakkor csak a telefonszám tulajdonosának országát mutatja meg. A telefonszám-kereső jelzi a hívó helyét a GPS- térképen.

Number Locator – Live Mobile Location

A Number Locator az egyetlen alkalmazás, amely megjeleníti a hívó helyét a telefon képernyőjén. Az app a legjobb mobilszám helymeghatározó alkalmazás, amely segít megtalálni az STD kódokat és az ISD kódokat is.

Telefonszám kereső weben keresztül?

Manapság szinte mindenre appot használunk, azonban a különféle praktikus alkalmazások letöltése mellett érdemes kihasználni az egyszerű webes keresés (pl.: telefonszam-tudakozo.hu) előnyeit is. A felhasználók elolvashatják a telefonszámhoz kapcsolódó egyéb felhasználói fórum-bejegyzéseket, láthatják a szám földrajzi elhelyezkedését (vezetékes telefonszám esetén). Mindezek mellett a legismertebb hazai szolgáltatók – Telekom, Telenor és Vodafone – is rendelkeznek saját tudakozó szolgáltatással.

Telekom online-tudakozó:

Az egyszerűen kezelhető webes felületen névre, telefonszámra és cégre is kereshetünk. Hátrány lehet, hogy a legtöbb előfizető alapból titkosítja a hívószámot, így nem biztos, hogy azonnali találatot kapunk.

Telenor online- telefonszám kereső:

A cég itt már rögtön felhívja a figyelmünket, hogy titkosított számról és feltöltőkártyás ügyfelekről nem ad tájékoztatást. Legalább nem érhet minket meglepetés! Ettől függetlenül telefonszámra és névre, illetve címre kereshetünk, amennyiben az ügyfél nyilvánosan megadta az adatait.

Vodafone tudakozó:

A keresés igen széles skálán mozog: névre, címre, irányítószámra és településre is kapunk találatot. Azonban a titkosított telefonszámokat itt sem láthatjuk, igaz külön figyelmeztetést sem olvashatunk erről.

Offline telefonszám kereső, van-e értelme az internet korában?

Rövid válasz: nem nagyon. Ettől függetlenül érdemes bővebben belemenni az okfejtésbe! Jelenleg szinte minden tevékenységre, így a keresésre is a világhálót használjuk, leggyakrabban ezt okostelefonon tesszük, ritkább esetben számítógépen, tableten, vagy laptopon. Tehát internet nélkül nehéz élni manapság, ugyanakkor van rá mód, hogy vezetékes, ismeretlen vagy névtelen telefonszámokat is megszerezzünk.

Ilyen a 11800-as, telefonon hívható tudakozó is. Leginkább magyar telefonszámra kérdezhetünk rá ezzel a „szolgáltatással”. Sajnos itt probléma lehet, hogy az információk limitáltan állnak rendelkezésünkre és nincs lehetőség többféle keresési módra.

Honnan tudhatom meg, hogy kié a telefonszám?

A hétköznapi tudakozót használva egy hatalmas és sokrétű adatbázist kapunk. Ha pedig a megadott szám alapján keresnek, akkor azzal is tisztában lehetünk, hogy ki a telefonszám tulajdonosa, kivéve ha titkosította. A céges előfizetőket ezzel a módszerrel gyerekjáték kideríteni.

További lehetőségek a kereséshez:

Amennyiben ragaszkodunk az offline kutakodáshoz, akkor böngészhetünk a klasszikus telefonkönyvben vagy annak új változatában az Arany Oldalakban, vidéki viszonylatban pedig a Piros Katalógus jelentős. Szerencsére mindegyiknek van már online változata is.

Az Arany oldalak segítségével – mindegy, hogy online vagy offline használjuk az adatbázist – céget, szervezetet és magánszemélyt is kereshetünk az információk tükrében. Hasznos és igen praktikus szolgáltatás.

A Piros Katalógus leginkább Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza településeken ismert. A katalógus nyomtatott és online változatban is részletes információt nyújt a térség vállalkozásairól vagy cégeiről.

Összegzés

A telefonszám kereső tehát nagyon praktikus, ha meg szeretnénk tudni, hogy ki hívott minket, vezetékesről vagy mobilról, illetve ismeretlenül léptek-e velünk kapcsolatba. Jelentősége főleg a zaklató vagy a – fentebb említett – spam-hívások esetén hasznos, nem mellesleg a különféle marketinges megkeresések esetén is előnyös lehet. Mivel gyakoriak a telefonos csalások és az idegesítő direkt kereskedelmi hívások, fontos hogy ezeket kiszűrjük a hétköznapjainkból. Ma már nem tudunk létezni a telefonunk nélkül, ezért egyre több gyártó gondoskodik a megfelelő spam védelemről is a „hívás” beállítás funkció segítségével.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!