Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2015-04-10 17:12:18
Olvasási idő: 2 perc
Kategória: Egészség

Testi-lelki egészség – Hogyan kerülhetünk harmóniába saját magunkkal

Amikor a szeretet öncélú, nem várható, hogy boldog párkapcsolat alakuljon ki. Ugyanez vonatkozik a testvéri és baráti kapcsolatokra is. A munkahelyi konfliktusok zömét pedig a rivalizálás okozza vélt vagy valós helyzet kapcsán.

A társas kapcsolatok terén végzett kutatások rámutattak, hogy a folyamatosan frusztrált emberekben nő a belső feszültség, ezért ha nem tudják azt levezetni, akkor előbb-utóbb megbetegednek. Könnyebb helyzetben vannak azok a személyek, akiknek az életében szerepet kap a művészet vagy a sport; ugyanis valamilyen cselekvés szükséges a lelki zaklatottság és konfliktus feloldásához. A zene, a festészet vagy pl. a futás sokat tehet a testi-lelki egészség visszaszerzéséért. A szakemberek ezért is javasolják mind a fiatal, mind az idősebb korosztály tagjainak, hogy napjaikat egy kis testmozgással kezdjék.

A lélek feltöltődéséhez hozzájárulhat a reggelenként elcsendesülés, amit Bibliaolvasással lehet megtámogatni. Nem szabad félvállról venni a lelki harmóniát, hisz annak hiányában változások figyelhetők meg a viselkedésben, melyek alapvetően befolyásolják a családi és munkahelyi békességet. A kiegyensúlyozottság megteremtéséhez szükség van az önérdekhez való kényszeres ragaszkodás elengedésére, a világ felé nyitásra, ami megtehető az őszinte érdeklődés mutatásával nemcsak otthon, hanem az egyéb társas kapcsolatokban is.

A társadalmi szerepvállalás sokat segíthet; egy adott közösség életében való részvállalással magunk számára teremtjük meg a boldogság apró pillanatait, nem beszélve arról, hogy gyermekeink is büszkén tekintenek a hasznosan tevékenykedő – s nem a sebeit nyalogató, ingerült – szülőre.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!